مشخصات فردی و زندگینامه
نام:سید تقی
نام خانوادگی:واردی
پست الکترونیک:waredi@gmail.com
آدرس وب سایت:http://waredi.ir
تخصص ها:تاریخ و سیره ، فقه و اصول ، سایر

زندگی نامه

نام ونام خانوادگی : سید تقی واردی کولایی

نام پدر: آقا سید علی فرزند آیت الله حاج سید جمال واردی کولایی

تاریخ و محل تولد : چهارم اسفند 1338شمسی ، در روستای پایین کولا ، واقع در 6 کیلومتری ساری ( مرکز استان مازندران ) 

عضو هیأت علمی مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی

سابقه تحصیلی :

1- در شش سالگی وارد مکتب خانه روستای پایین کولا شده  وعلاوه بر قرآن کریم برخی از کتاب های فارسی و ادبی را نزد مرحوم شیخ عباس قاسمی کولایی آموخت .

2- در 10 سالگی وارد حوزه علمیه " حاج مصطفی خان " ساری شده  و علاوه بر تکمیل کتاب های فارسی ،  دروس مقدمات حوزه را نیز آغاز کرد و کتاب های جامع المقدمات ( بخش های امثله ، شرح امثله ، صرف میر ، تصریف ، آنموزج و صمدیه ) ، سیوطی ( شرح الفیه ابن مالک ) ، مطول ، حاشیه ، معالم  و مختصر را  نزد استاد محترم ، مرحوم حجة الاسلام والمسلین حاج سید رضی شفیعی ( رئیس جامعه روحانیت ساری ) وعالمان د یگری چون حجة الاسلام شهید اکبری ( از شهدای هفتم تیر ) و آیت الله شیخ عبد الله دارابی آموخت ودر یازدهم ذی قعده سال 1395 قمری ، مطابق با بیست و چهارم آبان 1354 شمسی مزین به لباس روحانیت شد و به همراه ده تن از طلاب هم دوره ای خود رسماً معمم گردید .

3- در تابستان 1355 شمسی برای نخستین بار کلاس آموزش قرآن کریم به روش جدید را در یکی از روستاهای ساری برقرار کرد و تعدادی از دانش آموزان این محل را با قرآن کریم آشنا  و در ماه رمضان همان سال به تبلیغ دینی و سخنرانی مذهبی  در همان محل پرداخت .

 از آن پس فعالیت های تبلیغاتی خویش را در روستاها و شهرهای متعدد گسترش داد . 

4- در پنچم مهر 1355 شمسی وارد حوزه علمیه قم شد . پس از سه ماه اجاره نشینی ، در دی ماه همان سال واردمدرسه علمیه مؤمنیه ( زیر نظر آیت الله العظمی نجفی مرعشی ) واقع در خیابان چهارمردان گردید که خوابگاه طلاب بوده و برخی از دروس و مباحثات را در آن انجام می داد ولی دروس اصلی و مباحثات بیشتر را در مسجد اعظم ، مسجد امام ، حرم مطهر و مدرسه خان نزد علما و مدرسین وقت تلمذ می کرد.

در این مدت دروس مقدماتی را تکمیل و وارد دروس سطح حوزه شد و از محضر اساتید بزرگواری چون مدرس افغانی ، شماعی همدانی ، وحید خراسانی( فرزند آیت الله العظمی وحید خراسانی )  ، صالحی افغانی  و... بهره مند شد و در کنار دروس حوزه به کلاس شبانه ومتفرقه جدید نیز اقدام  ودوره  راهنمایی را طی کرد.

همراهی با انقلاب اسلامی :

 دوره جوانی حجت الاسلام واردی مصادف بود با انقلاب بزرگ اسلامی ایران به رهبری ابر مرد عصر حاضر، یعنی امام خمینی ( ره ) برضد نظام ستم شاهی و او در نخستین رویدادهای انقلاب اسلامی که با شهادت حاج سید مصطفی خمینی ، فرزند ارشد حضرت امام (ره) شروع شده بود تا پیروزی نهایی انقلاب اسلامی در تمام تظاهرات ، درگیری ها و تحصن ها در کنار روحانیان انقلابی و متعهد حضور داشت و بسان ملت رشید و متدین ایران بسیار کوشا و جدی بود و علاوه بر شهر مقدس قم در بسیاری از تظاهرات شهر ساری نیز شرکت می نمود و برای حضور در مجلس بزرگداشت حاج سید مصطفی خمینی و شرکت در جلسه سخنرانی یکی از انقلابیون وقت ، به خمین و کاشان نیز سفر کرد ( که بسیار خطر آفرین بود) و چند سالی در گیر این ماجرا بوده  و رنج ها و سختی های فراوانی متحمل شد .

وی در روستای بزرگشان پایین کولا نام مبارک امام خمینی (ره)  وانقلاب اسلامی رابرای نخستین بار معروف و مشهور نمود و جوانان و نوجوانان زیادی را با انقلاب اسلامی و اهداف بزرگ امام خمینی (ره) آشنا کرد .

درچند سال اوایل انقلاب ، کارهای گوناگونی در راستای انقلاب اسلامی انجام داد ، که برخی از آن ها عبارتند از:

1- فعالیت های تبلیغی در ساری و بسیاری از روستاهای اطراف آن ( مانند : پایین کولا ، آبندانکش ، معلم کلا ، درازمحله ، دینک ، تاکام ، سمندک ، کوه خیل و...)  و هم چنین سفرهای تبلیغی به شهر های دور( مانند : شیروان ، بهبهان ، دامغان ، کردستان ، آبدانان ، قصر شیرین ، بابل ، رودبار ، اسد آباد همدان ، الیگودرز ، اصفهان ، لردگان و...)  جهت سخنرانی های مذهبی و انقلابی ، مراسم های عبادی ، کلاس های آموزشی قرآن و احکام وعقاید اسلامی .

2- طی کردن آموزش های رزمی و دفاعی در قم و تهران واعزام به جبهه های جنگ تحمیلی در مناطق اهواز ، هفت تپه ،  شلمچه ، دهلران ، قصر شیرین ، مریوان و غیره و تشویق جوانان برای پیوستن به رزمندگان اسلام .

 3-  تشکیل چند انجمن اسلامی وهمکاری در ایجاد اتحادیه انجمن های اسلامی هشت روستا ، مسؤولیت پایگاه بسیج ، مسؤولیت آموزشی وعقیدتی بسیج شهرستان ، نشر جزوه های آموزشی و انقلابی ، تشکیل صندق های قرض الحسنه ، همکاری در ساختن کتابخانه  وساختمان مخابرات در روستا .

ادامه تحصیل در حوزه علمیه قم :

 از ابتدای پیروزی انقلاب ، کلاس های درسی در شهر مقدس قم دایر گردید و بزرگانی چون آیت الله خامنه ای ( مقام معظم رهبری فعلی ) ، شهید آیت الله بهشتی ، شهید حجة الاسلام دکتر باهنر، آیت الله هاشمی رفسنجانی ، آیت الله خزعلی ، آیت الله یزدی ، آقای عسکراولادی  وتعدادی دیگر از اساتید در آن ها به تدریس در رشته های مختلف پرداختند. حجت الاسلام واردی توفیق حضور در آن هارا داشت .

 پس از تشکیل دفتر تبلیغات اسلامی درقم ، واحدی به نام " آموزش عالی " در آن راه اندازی شد و وی در دومین دوره آن که از سال 1364 شروع شده بود شرکت کرد و به مدت چهار سال دوره های مختلف علوم اسلامی ، فلسفه ، منطق ، زبان عربی ، علوم سیاسی ومدیریتی را پشت سر گذاشت و در سال 1368 از آن فارغ التحصیل گردید.

او علاوه بر دروس آموزش عالی ، در دروس اصلی و جنبی حوزه نیز به طور مستمر شرکت می کرد و دوره های سطح مقدماتی ، سطح متوسطه و سطح عالی را در نزد بزرگانی چون محقق کلاته ای ، اعتمادی ، بنی فضل ، محقق داماد ، صالحی مازندرانی ، معرفت ومحامی خراسانی طی کرد. سپس وارد دروس خارج شد و یک دوره کامل اصول فقه را در نزد استاد محبوب و به یادماند نی اش مرحوم آیت الله العظمی صالحی مازندرانی ( ره)  ودوسال در درس خارج فقه آیت الله العظمی نوری همدانی و هشت سال در درس خارج فقه آیت الله جوادی آملی ( حفظه الله تعالی )   شرکت نمود و به اندازه بضاعت خویش از این خرمن های بزرگ علم و معرفت خوشه چینی کرد.

اشتغالات فرهنگی در شهر مقدس قم :

 ازآبان  1368 وارد مرکز مطالعات و تحقیقات اسلامی ( دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم ) شده و بهامور پژوهشی و کمک پژوهشی اشتغال یافت که اهم فعالیت هایش عبارتند از :

1- پایه گذاری فن نمایه سازی در حوزه علمیه قم با همکاری تعدادی از دوستان حوزوی .

2- مدیریت نمایه سازی مجلات و نشریات کشور در سال های 1368 تا 1370  .

3- مسؤولیت نمایه سازی اطلاعات ( اعم از مجلات ، نشریات ، آثارعلامه شهید مطهری ، آثار مقام معظم رهبری ، آثار علامه فرزانه حسن زاده آملی  و آثار علامه فرزانه جوادی آملی ) از سال 1370 تا 1374

4- عضویت در شورای سرپرستی و سیاست گذاری شبکه اطلاع رسانی حوزه ( شارح ) از سال 1379 تا 1380

5- مدیریت بانک اطلاعات دفتر تبلیغات اسلامی ( به منظور اطلاع رسانی علمیدر حوزه علمیه قم ، در گرایش های علوم اسلامی ، علوم انسانی و اطلاعات عمومی ) از سال 1373 تا 1385

6- مدیریت امور نرم افزاری مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی ، از سال 1385 تا 1386

7- مدیریت گروه پژوهشی نمایه سازی ، از سال 1386 تا کنون ( 1389)

8- مدیریت ساماندهی اطلاعات مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی ، از دی ماه1389

9- عضو هیأت علمی مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی ، در اردیبهشت 1391